سیر تکامل سیستم عامل ویندوز مایکروسافت را ببینید!+تصاویر
3131سال پیش در روز دوشنبه، مایکروسافت اولین نسخه ویندوز خود را با عنوان ویندوز 1 عرضه کرد. بیل گیتس رئیس و مدیرعامل وقت مایکروسافت سیستم عامل جدید این شرکت را در دهم نوامبر 1983 در مراسمی در هتل پلازا شهر نیویورک معرفی کرد. البته سیستم عامل پس از معرفی در حدود 2 سال بعد در سل 1985 به صورت عمومی عرضه شد.

حال بیش از سه دهه از معرفی سیستم عامل محبوب و پر استفاده ویندوز می‌گذرد و در طول این سال ها ویندوز با فراز و نشیب ها و تغییرات زیادی مواجه شده است. در ادامه نگاهی خواهیم داشت به سیر صعودی این سیستم عامل از زمان عرضه اولین نسخه آن تاکنون.


ویندوز 1.0 (1985)
اولین نسخه ویندوز به طور رسمی در سال 1985 روانه بازار شد و در دسترس عموم قرار گرفت. مایکروسافت در ابتدای عرضه اولین نسخه ویندوز آن را "مدیر رابط کاربری" نامیده بود. اما بعدها به دلیل فرمت برنامه‌هایی که برای ویندوز در نظر گرفته شده بود و پنجره‌هایی که هر برنامه در آن اجرا می‌شد نام آن را ویندوز (به معنی پنجره ها) نامیدند.


ویندوز 2.0 (1987-1990)
دومین نسخه ویندوز در سال 1987 توسط مایکروسافت به صورت عمومی عرضه شد. در نسخه دوم ویندوز بود که مایکروسافت به طور رسمی از آیکون ها بر روی دسکتاپ برای اجرای برنامه ها استفاده کرد. ویندوز 2 قابلیت پشتیبانی از حافظه ای با ظرفیت بیشتر را داشت همچنین کاربران می‌توانستند پنجره ای باز شده را بر روی یکدیگر قرار دهند! قابلیتی که در ویندوز 1 وجود نداشت.


ویندوز 3.0 (1990)
هنگامی که سومین نسخه اصلی از ویندوز در سال 1990 عرضه شد، ویندوز 3 به پر استفاده ترین سیستم عامل شرکت مایکروسافت تبدیل شد. تنها در دو هفته اول فروش این سیستم عامل، مایکروسافت در حدود 10 میلیون نسخه از آن را به فروش رساند. مایکروسافت در نسخه سوم ویندوز عملکرد نرم افزاری را بهبود داد و شکل ظاهری آیکون ها را نیز تا حدودی تغییر داد. گرافیک رنگی 16 بیتی نیز از نسخه 3 به ویندوز اضافه شد.


ویندوز 95 (1995)
ویندوز 95 نقطه عطفی در سری نسخه‌های ویندوز بود که توسط شرکت مایکروسافت منتشر می‌شد. کلید مشهور و محبوب استارت برای اولین بار در این نسخه از ویندوز برای کاربران عرضه شد. اینترنت اکسپلورر معروف که همیشه همراه ویندوز است نیز برای اولین بار ویندوز 95 به کارگیری شد. در طول 5 هفته اول فروش، مایکرسافت 7 میلیون نسخه از ویندوز 95 را به فروش رساند.


ویندوز 98 (1998)
ویندوز 98 مایکروسافت در سال‌هایی عرضه شد که اینترنت به نقطه اوج محبوبیت خود رسیده بود و روزانه به کاربران آن افزوده می‌شد. مایکروسافت از ویندوز 98 به عنوان اولین سیستم عامل نرم افزاری برای کاربران و مشتریان یاد کرد. از بین قابلیت‌های جدیدی که در نسخه 98 ویندوز برای اولین بار عرضه شده بود می‌توان به قابلیت پخش دیسک‌های دی وی دی و اضافه شدن منی Quick lunch اشاره کرد.


ویندوز ME -2000

با عرضه ویندوز ME که به آن نسخه میلنیوم یا هزاره نیز می کفتند، ویندوز ویژگی‌های جدیدی را با تمرکز بر روی قابلیت‌های چند رسانه ای مانند Window movie maker اضافه کرد. علاوه بر این ویندوز 2000 اولین نسخه ویندوزی بود که قابلیت restore کردن را در دسترس کاربران قرار می‌داد. با تمام این موارد این نسخه ویندوز را می‌توان یکی از بدترین نسخه‌هایی دانست که توسط مایکروسافت عرضه شده است. ویندوز 2000 پس از عرضه با انتقادات زیادی از سوی کارشناسان رو به رو بود.



ویندوز XP
ویندوز XP را می‌توان یکی از نسخه‌های انقلابی ویندوز در نظر گرفت. رابط کاربری جدید و تمیز و عملکرد روان از ویژگی‌های بارز ویندوز XP بود که در نسخه‌های قبلی خبری از آن ها نبود. در سال 2001 نشریه نیویورک‌تایمز از ویندوز XP به عنوان بهترین سیستم عامل زمان خود نام برد و عملکرد آن را بر روی یک سیستم به‌روز عالی عنوان کرد.


ویندوز ویستا (2006 – 2008)

در ویندوز ویستا که نام اولیه آن ویندوز لانگ هورن بود، مایکروسافت تغییراتی را در ظاهر پنجره ها و ترکیب سیستم عامل انجام داده بود و برخی نرم افزارهای پیش فرض را تا حدودی به روز کرده بود اما در نهایت نتوانست نظر منتقدین را به خود جلب کند. بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که دلیلی برای به روز رسانی ویندوز اکس پی به ویندوز ویستا وجود ندارد.


ویندوز 7 (2009)
ویندوز 7 در زمان عرضه خود نظر منتقدین را به خود جلب کرد. رابط کاربری ویندوز 7 روان بوده و تغییرات قابل توجهی نسبت به ویندوز ویستا و ویندوز اکس پی در زمان عرضه خود ارائه کرد. کارشناسان معتقد بودند که ویندوز 7 همان چیزی است که ویندوز ویستا باید می‌بود! در حال حاضر با وجود نسخه جدیدتر ویندوز، 7 همچنان در بین کاربران محبوب و پر استفاده است.


ویندوز 8/8.1 (2012)
ویندوز 8 مایکروسافت در اکتبر سال 2012 معرفی شد. شرکت مایکروسافت در این نسخه از ویندوز، رابط کاربری خود را به طور کامل تغییر داد و آن را طوری طراحی کرد که برای کاربران ابزارهای لمسی مانند تبلت ها مناسب تر باشد. همین امر در کنار عدم وجود کلید استارت و پیچیدگی استفاده باعث شد تا کاربران استقبال چندانی از ویندوز 8 مایکروسافت نداشته باشند


ویندوز 10 (2015)
در ماه گذشته مایکروسافت از آخرین نسخه سیستم عامل خود با نام ویندوز 10 رونمایی کرد. در ویندوز 10 مایکروسافت قرار است برخی المان‌های ویندوز 8 را حفظ کرده و برخی موارد قدیمی دیگر مانند موی استارت به ان اضافه کند. طبق ادعای مایکروسافت ویندوز 10 اولین سیستم عامل یکپارچه مایکروسافت خواهد بود که می‌توان آن را بر روی تمام دستگاه‌ها و گجت ها اجرا کرد.



 
 




تاريخ : سه شنبه 27 آبان 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |